Body Mass Index berekenen

Body Mass Index berekenen en gezond afvallen

De body mass index is een getal wat weergeeft of jij een gezond gewicht of overgewicht hebt. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat je BMI is zodat je geen ondergewicht krijgt of zodat je niet te weinig afvalt. Jouw bmi berekenen kan bijvoorbeeld op bmiberekenen.nl. Je zou de volgende antwoorden kunnen verwachten tijdens het berekenen van je BMI.

  • Als jouw BMI Lager is dan 18,5 is dan heb je ondergewicht
  • Is jouw body mass index tussen de 18,5 en 25 dan heb je een gezond gewicht, je hebt een gezond gewicht je hoeft nu alleen op gewicht te blijven.
  • Is het tussen de 25 en 30 dan heb je helaas overgewicht, het wordt je aangeraden om een paar kilo’s af te vallen.
  • Is het 30 of hoger dan heb je een ernstig overgewicht dus obesitas, hierbij wordt het je aangeraden om af te vallen met begeleiding.
  • Is het 40 of meer, dan heb je morbide obesitas dit is een dodelijk overgewicht. Als je dit hebt dan heb of krijg je in de toekomst zeer waarschijnlijk last van gezondheidsproblemen.

Sport en beweging om af te vallen

Doe ook elke dag andere sport oefeningen voor een ander lichaamsdeel, zo verdeel je het voor je lichaam en wordt je niet zo moe elke keer na het sporten. Hou er wel rekening mee dat je begint met een warming-up  zo voorkom je blessures te  hebben en spierpijn te krijgen.

Maandag : Armspieren
Dinsdag : Buikspieren
Woensdag : Beenspieren
Donderdag : Bilspieren
Vrijdag : Verschillende oefeningen voor je hele lichaam
Zaterdag : Rust dag
Zondag : Buikspieren

Niet naar de sportschool


Het is heel makkelijk om in beweging te blijven, je hoeft niet perse naar een sport school te gaan. Je zou thuis of buiten ook wat oefeningen kunnen doen.

  • Je zou zelfs kunnen fietsen dan in plaats met de auto of bus weg te gaan
  • Als het mooi weer is kan je lekker gaan wandelen na het eten met een vriendin
  • Hardlopen is goed voor je hele lichaam, dus je lichaam krijgt echt een kik

Een trainingsschema kan je goed helpen als je wat vastigheid zoekt. Probeer elke sport oefening ongeveer 10 tot 15 keer te doen per dag. Het ligt er natuurlijk aan voor welke lichaamsdeel je gaat sporten bijvoorbeeld buik, maar je zou sommige oefeningen als warming-up kunnen gebruiken. Jumping jacks bijvoorbeeld wordt ook vaak gedaan tijdens het warming-up. Ik heb hieronder wel wat oefeningen voor je klaarstaan wat je eventueel zou kunnen doen. Het is ook wel handig om een schema voor jezelf te maken en te noteren hoe vaak je de oefening doet per week, zo kan je zien of je vooruitgang boekt of niet.