Slijmbeursontsteking

Slijmbeursontsteking, wat is het, hoe voorkom je het en wat doe je er tegen?

Een slijmbeursontsteking is een ontsteking die op veel verschillende plekken in het lichaam voor kan komen, zo onder meer in de schouder. In dit vertellen we alles over de slijmbeursontsteking, hoe je deze kunt voorkomen en mocht je er toch last van hebben, hoe je er weer vanaf komt.

Wat is een slijmbeursontsteking?

Wat is een slijmbeursontsteking nou precies? Dat is de allereerste vraag. Een slijmbeurs is een zakje gevuld met vocht, deze kan ontstoken raken. Een ontsteking hieraan doet erg veel pijn omdat er altijd relatief veel druk op uitgeoefend wordt door pezen, botten en meer. Deze ontsteking komt het meeste voor in de schouders, maar de ontsteking kan voorkomen in het hele lichaam.

Wat zijn veel voorkomende symptomen?

Enkele symptomen komen bovengemiddeld veel voor, als je daar dus last van hebt kan het zomaar zijn dat je een slijmbeursontsteking opgelopen hebt. Enkele van de meest voorkomende klachten zijn een drukkende en / of stekende pijn, beperkingen in je bewegingsvrijheid, stijfheid en pijn die uitstraalt naar andere delen van het lichaam. Daarnaast kan een lichte pijn en roodheid ook een ontsteking betekenen.

Hoe een ontsteking aan de slijmbeurs te behandelen?

Om een slijmbeursontsteking op te lossen zijn er enkele behandelingen mogelijk, iedere behandel methode heeft zijn eigen plus en minpunten. Een therapie die veel gebruikt wordt en erg goed werkt is houdingstherapie, bij deze therapie wordt je gecoacht in je houdingen zodat je een eventuele ontsteking in de toekomst kunt voorkomen.

Een massage kan ook wonderen doen, maar wat beter werkt is dry needling. Met dry needling worden de gespannen spieren weer tot rust gebracht, zodat je de druk op de slijmbeurs afneemt. Hierdoor kan een ontsteking geremd worden en is de pijn al direct verlicht. Voor meer informatie kijk je op de website van Fysiotherapie4all.nl of kun je informatie inwinnen bij Wikipedia. Fysiotherapie 4 All is de fysiotherapeut van het zuiden, maak een afspraak of neem contact op via de telefoon, mail en meer.