Afvallen

2 tips voor het afvallen

Wil jij snel afvallen? Dan zijn er 2 tips waar je vandaag nog mee kan beginnen en die ervoor zorgen dat je direct succesvol zal zijn in het afvallen. In dit artikel lichten we deze 2 belangrijke tips verder toe. Ook concluderen we dat het altijd raadzaam is om de hulp van een huisarts in te schakelen als je twijfelt over afvallen of niet goed weet hoe je ermee moet beginnen. Een huisarts kan jou namelijk weer doorsturen naar een andere professional: de diëtist.

Eén ding is zeker: pas je de tips en adviezen in dit artikel goed toe, dan kun jij uitermate veel gewicht verliezen in vrij beperkte tijd.

Meer beweging

Je zal er niet verbaasd over zijn dat we meer beweging als belangrijkste tip noemen. Wanneer je wil afvallen, zal je moeten zoeken naar meer vormen van beweging. Op die manier breng je namelijk het verbranden van energie op gang. Dat zal ervoor zorgen dat oude vetmassa’s worden aangepakt. Je lichaam heeft namelijk energie nodig om te functioneren en zal alles doen om aan energie te komen. Vet verbranden is wat voor jou daarbij erg belangrijk is.

Maar los van  het vet verbranden zelf zorgt meer beweging er ook voor dat je meer conditie opbouwt en dus langer kunt gaan trainen. Je verdubbelt op die manier het effect. Indirect en direct afvallen begint met meer beweging dan je tot nog toe gedaan hebt.

Let er wel op dat je meer beweging niet gaan compenseren met voeding.

Je kunt beweging toepassen op je hele lijf, maar ook op losse spiergroepen. Zo kun je doelgericht je billen trainen om ervoor te zorgen dat je daar gewicht verliest, maar hetzelfde geldt voor je buik.

Gezondere voeding

Ook gezondere voeding speelt een belangrijke rol bij het afvallen. Door je voeding ben je immers te dik en te zwaar geworden. Dat heeft vooral te maken met een overdosis aan ongezonde koolhydraten. Die worden namelijk niet volledig verbrand maar ergens op je lichaam opgeslagen als loze energie: vet.

Wanneer je producten met veel koolhydraten gaat mijden en probeert gezonder te eten, zal je merken dat je vanzelf af gaat vallen. Je hebt hierbij geen honger meer en kunt ongezonde tussendoortjes dan ook goed laten staan.

De beste vervangers voor koolhydraatrijke producten zijn eiwitten. Je vindt eiwitten in bijvoorbeeld vlees en vis, maar ook in ei, groenten en zuivel. Door hier meer van te gaan eten, krijg je meer eiwitten binnen en wordt ook je beweging nog meer beloond: want eiwitten maken spieren aan en zorgen dus dat je sterker wordt. Daarbij zorgen spieren ook nog eens voor meer vet verbranding, omdat spieren van zichzelf heel veel energie nodig hebben. Win, win, dus.

Conclusie

Deze 2 tips – meer beweging en gezondere voeding – gaan jou gegarandeerd helpen bij het afvallen. Het zijn geen moeilijk op te volgen tips en je kunt ze vandaag nog in de praktijk brengen. Afvallen begint voor jou vandaag nog. Wanneer je moeite hebt om te beginnen met afvallen, kun je het beste op gesprek gaan bij je huisarts. Die kan je begeleiden in de eerste stappen en misschien zelfs wel doorverwijzen naar een diëtist. Een diëtist heeft veel meer verstand van zaken en stelt samen met jou een dieetschema op, waarbij zowel voeding als beweging komen kijken. Afgaande op jouw wensen en mogelijkheden ontstaat op die manier een afvalprogramma op maat, waarmee het zo goed als zeker is dat je gewicht gaat verliezen. En nog belangrijker: een goede diëtist begeleidt je ook na het afvallen, om ervoor te zorgen dat die verloren kilo’s er ook af blijven.